FORÅRSKURSUS 2018:  "LÆRING GENNEM LEG"  med WERNER BEIDINGER
 
Vi glæder os meget til vores næste kursus i marts med Werner Beidinger. Werner er en af de "helt store" indenfor Orff-pædagogikken, meget inspirerende og utroligt dygtig.
Gå ikke glip af en kursus-oplevelse af de store.
 
Målgruppe: Alle der arbejder med musikalsk læring hos børn i alderen 4-10 år. Relevant både for børnehave, indskoling og musikskolehold med og uden forældre.
 
Tid: 9.-10. marts 2018  (fre: kl 13-18, lør 9.30-13.30)
 
Sted: Den Kreative Skole, Bindslevs Plads 7, 8600 Silkeborg

Priser:
Medlemmer: 900
Ikke medlemmer: 1300
Studerende: 475

Kursusbeskrivelse:
Kurset vil både være praktisk og teoretisk og tage udgangspunkt i kroppen. 
Vi skal arbejde med enkle sange, vers, danse, rytme-, koordinations- og bevægelsesøvelser og se på de mange variationer og de bagvedliggende tanker for øvelserne. Arbejdet med de mange musikalske elementer klæder kursisterne på til deres egen undervisning. Underviseren er fra Tyskland og vil undervise på engelsk. Bestyrelsen er behjælpelig med oversættelse ved behov - og det meste af tiden taler musikken og kroppen sit eget sprog - så lad ikke eventuelle sprogbarrierer afholde jer fra at tilmelde jer kurset!
 
Om Orff-pædagogikken:
Den tyske komponist og musikpædagog Carl Orf (1895-1982) skabte en musikpædagogisk metode der bygger på udvikling af børns rytmesans.
Selv om Carl Orff er kendt som en dygtig komponist er det ikke mindst han pædagogik, der har sat sine spor. De første hæfter med hans pædagogik blev kaldt "Schulwerk" og udkom i 1930. "Schulwerk" er især kendt for den tætte og tværfaglige forbindelse mellem sprog, musik, dans og drama. Det at skabe selv og improvisation er vigtige elementer i Orff-pædagogikken og den bygger på sprogrytmen, lige som den tager udgangspunkt i meget enkle to- til tretronige melodimotiver.
 
(Udpluk fra "Musik som udtryksform" af Elsebeth Kirk)
 
Om underviseren:
Werner Beidinger er uddannet inden for musikpædagogik og har studeret  musik- og dansepædagogik på Orff-instituttet i Salzburg. Siden 1994 har han været professor på Universitetet i Potsdam for Elementær Musikpædagogik. 
Beidinger er formand for den tyske Orffskole-forening og har fra 2004 til 2009 være medlem af ensemblet "BodySound" med acapella sang og bodypercussion. Siden 1998 har Beidinger holdt kurser mange steder i Europa, Asien, Australien og USA.

 
 
 

 

opret profil

Opret profil

For at deltage skal du oprette en profil

Læs mere

Bliv medlem

Bliv medlem

Bliv medlem hos musik før ni

Læs mere

Kurser

Kurser

Vil du deltage? så tilmeld dig her

Læs mere

Kontakt

Kontakt

Vi er altid klar til at svare på dine spørgsmål

Læs mere