KURSUS MED KIRSTEN NIELSEN:

SAMMENSPILSUNDERVISNING FOR BEGYNDERE
Barnet som musiker 

D. 27. okt. 2023 kl. 11.00-16.00

 

I det nye undervisningsmateriale ”Sammenspilsundervisning for begyndere – barnet som musiker” af Kirsten Nielsen. sættes der fokus på, hvordan musikskolelæreren kan skabe en undervisning, der mest optimalt støtter elevernes vej mod at blive små musikere.


Med udgangspunkt i en grundlæggende viden om hjernens erkendelsesformer, samt praktiske aktiviteter på gulvet, fokuseres der bl.a. på:

 

  • Hvordan kan man lave sammenspil, når nogle af eleverne endnu ikke kan frembringe ”rigtige” toner på instrumentet?
  • Hvordan kan man få eleverne til at musicere på kun én tone, således at de alligevel får en oplevelse af at kunne spille? 
  • Hvordan kan man motivere børnene til at blive ved med at spille og øve sig i den lange periode, der går, indtil det begynder at ”lyde af noget”?
  • Hvordan laver man sammenspil på et hold, hvor niveauet er meget spredt? 
  • Hvordan kan de ”kammermusikalske” elementer trænes (samarbejde, lydhørher, præcision, reaktion, balance, dynamik, klang, opmærksomhed over for dirigenten, m.m.)?

 

Alle deltagerne på holdet bedes medbringe et instrument, man ikke selv kan spille på! (- lån evt. af hinanden).


PRISER:

650 kr. pr. person

350 kr. for studerende


TILMELDING: senest d. 5. oktober 2023  Tilmelding til kurser 





FORÅRSKURSUS 2023 - JUBILÆUMSKURSUS!

 "Musik med krop og leg" med Manner Peschcke-Køedt og Kirsten Juul Seidenfaden.


20-års jubilæum 10.-11. marts 202og kursus med ”Musik med krop og leg” med Manner Peschcke-Køedt og Kirsten Juul Seidenfaden.


Jubilæumskurset

Kurset er for dig der arbejder med børn i alderen 4-9 år – og som ønsker nye og sjove musikalske aktiviteter til dem. Du behøver ikke kunne læse noder eller spille på et instrument. Du skal bare have lyst til musik med krop og leg. Underviserne har du helt sikkert hørt om:

Manner Peschcke-Køedt er uddannet Almen Musikpædagog på DKDM og kandidat i Didaktik (musikpæd.) på Aarhus Universitet (DPU). Hun arbejder til dagligt på musikskole med børn i alle aldre, hvor hun underviser i musik og bevægelse, kor, klaver og sammenspil. 

Kirsten Juul Seidenfaden er uddannet Musik- og bevægelseslærer på RMC og arbejder i dag som adjunkt på Det Kongelige Danske musikkonservatorium hvor hun underviser i blandt andet musikpædagogik.


Lige i øret…. Vores fokus er altid på det kropslige og det legende i musikundervisning. Vi har udviklet materialet Lige i øret, som er 7 undervisningsmaterialer udgivet på Musiklærerforeningens forlag Dansk Sang. Bøgerne sætter fokus på, hvordan sang, dans og spil kan være de vigtige grundsten i arbejdet med musik i skolerne og musikskolerne. Lige i øret laver workshops og korstævner med børn og efteruddannelseskurser for lærere og pædagoger. Se mere www.ligeiøret.dk


Kursets indhold

Hvordan kan en musikundervisning, der integrerer det kropslige og det legende og dermed musikalsk skabende processer, mon se ud? Hvorfor er det overhovedet vigtigt at kroppen er med? Og skal vi lege os til læring? Det kommer dette kursus til at handle om.

Når du selv har en kropslig og legende tilgang til musikken og din undervisning, vil det

automatisk smitte af på børnene. På kurset får I en ny bunke af gode sange, lege og metoder til direkte brug i din musikundervisning, som opbygger elevernes nysgerrighed og umiddelbare lyst til at eksperimentere med krop, leg og stemme. Vi tager udgangspunkt i ”Lige i ørets” store bagkatalog som også indeholder tips og metoder til musikalsk klasseledelse og musiksprog. Intentionen er at inspirere til at tænke musikundervisning som leg og læring - og ikke kun reproduktion og indlæring. I vil hermed få inspiration til en undervisning, hvor børnene kan deltage i et musikalsk fællesskab på en, for dem, meningsfuld måde.

TID:

10.-11. marts 2023


PRISER:

1.800 kr. for medlemmer

2.250 kr. for ikke-medlemmer

1.000 kr. for studerende

Priserne er inkl. Overnatning i delt dobbeltværelse og forplejning


Vigtig info: medbring eget linned og håndklæde


TILMELDING: senest d. 15. februar 2023  Tilmelding til kurser 




EFTERÅRSKURSUS 2022

Baby- og tumlingerytmik med Dorte Nørgaard


Kom på kursus med Dorte Nørgaard og få inspiration til rytmik med de yngste. På kurset vil det overvejende fokus være på babyrytmikken, men Dorte vil også komme med ideer til arbejdet med de 1-2-årige, som vi vil krydre med vidensdeling hinanden imellem. Du kommer helt sikkert hjem med en masse viden og lege som er lige til at bruge i din undervisning. 


Dorte Nørgaard er forfatter og komponist til udgivelserne Babyrytmik, Småbørnsrytmik, Rytmik og sjov i børnehave og indskoling, Syng og bevæg din baby glad og Babyrytmik - flere sange, alle udgivet på Forlaget Dansk Sang. Dorte er endvidere uddannet motorikvejleder.


TID: 

lørdag d. 8.oktober. 2022 kl. 9.30-15.30


STED: 

Musikskolen Laura, Hjelmensgade 10, 8000 Aarhus C


PRIS:

Medlemmer: 650 kr.

Ikke-medlemmer: 950 kr.

Studerende: 300 kr.

Priser inkl. frokost samt kaffe, te og frugt i pauserne


TILMELDING: senest d. 20. september 2022   Tilmelding til kurser 




FORÅRSKURSUS 2022 

"FORMIDLINGENS MAGI"

På dette kursus skal vi arbejde med magien i levende kommunikation og det at være nærværende sammen. Gennem øvelser hentet fra klovneverdenen skal vi sammen øve os i at få øje på magien lige foran os. Den magi, der opstår mellem mennesker, når vi tør være helt nærværende og åbne os for nuets muligheder. Vi kommer til at veksle mellem at arbejde parvis, i mindre grupper og hele gruppen sammen.

Det bliver en intensiv dag fyldt med leg, øvelser og træning af vores mimik, kropssprog og kreative improviserende ’muskler’.  

Dagens underviser er hollænderen Patrick Van Den Boom, som er en internationalt anerkendt klovn. Om sin tilgang til arbejdet med klovneri siger han bla:

 

”Et bærende princip ved klovneri er at klovnen lever og eksisterer her og nu. Den storslåethed der ligger gemt i INGENTING er udgangspunktet for magien. Klovnens nærvær består i ingenting at vide og samtidig være helt tryg ved netop dette. Klovnen siger ”ja” til en hver situation og finder en vej, selv når der ingen vej er. En klovn er ærlig og transparent. En klovn er ikke sjov per definition. Det er op til publikum at afgøre dette. Kontakten med publikum er altafgørende. Fordi situationen altid er ny, er du konstant I gang med at udforske: Er jeg velkommen? Har jeg tilhørernes tilladelse til at tage legen lidt videre? Vores kroppe er altid ærlige og nærværende. Mimik og kropssprog taler for sig selv. Mere end 90 % af vores kommunikation med hinanden som mennesker er non-verbal, og jeg elsker at arbejde ordløst. Som undervisere og pædagoger har I en masse fantastiske færdigheder, som kan bruges som værktøj til at oprette en tryg struktur for de børn, I arbejder med. Når den trygge relation er etableret og vi er til stede, kan vi slippe kontrollen og improvisere.”

 

Patrick har mange års erfaring som hospitalsklovn og har også erfaringer fra demensområdet. Han er leder af Clown School International, hvor han underviser i hele Europa. Han er bosat i Norge, hvor han bla. er leder af Circle Singing Group Oslo; inspireret af Bobby McFerrins arbejde med gruppebaseret sangimprovisation gennem circle songs.


I Musik før Ni er vi blevet opmærksomme på Patrick, fordi Astrid fra bestyrelsen har fortalt begejstret om sit udbytte af et tidligere kursus med ham. Hun fortæller bla: ”Efter kurset med Patrick var jeg fyldt op med af inspiration og en stor lyst til at lege og undres. Jeg har fået et meget større mod til at turde gribe de impulser, som den gruppe jeg underviser udsender. Det uperfekte og skæve kan være det, der skaber allermest nærvær, liv og uvurderlige mødeøjeblikke. Men vi må være nysgerrige, modige og nærværende for at kunne give en levende undervisning. Og det er Patrick helt fantastisk til at formidle.”

 

Undervisningen vil foregå på engelsk, men Patrick forstår det meste dansk og en stor del af undervisningen vil være ordløs.

 

JYLLANDSKURSUS

TID: Fredag d. 11/3 2022 kl. 9:30-15:30

STED: Kolding Musikskole Riis Toft 12A 6000 Kolding


SJÆLLANDSKURSUS

TID: Lørdag d. 12/3 2022 kl. 9:30-15:30

STED: Lejre Musikskole, Skolevej 12, 4330 Hvalsø 

 

PRISER inkl. frokost samt kaffe, the og frugt i pauserne)

Medlemmer: 900 kr.
Ikke medlemmer: 1200 kr.
Studerende: 600 kr.

 


TILMELDING HER SENEST 4. februar 2022

Tilmeldingen åbner 8. november 2022 for medlemmer og 16. november for ikke-medlemmer

Tilmelding til kurser



Tilmeldingen er bindende, men får du problemer med at komme er du velkommen til at overlade din plads til en ven eller kollega.


EFTERÅRSSKURSUS 29.-30. oktober 2021:

Legende Musikteori - Inspirationskursus med Carsten Viuf & Gitte Chren

"Har du løbet en nodestafet eller rappet en alfabetsang? Har du sunget om nodesystemet og prøvet lykken med noder?"

På dette kursus skal du sammen med andre musikkolleger, lege dig gennem musikken.
Vi skal synge, spille, bevæge os, spille kortspil og grine en masse, samtidig med at vi leger musikteoretiske begreber ind, som er oplagte at bruge sammen med elever fra 4 - 9 år.

I løbet af kurset går vi på opdagelse i musikkens univers og via den anerkendende tilgang sikres den gode oplevelse. Der er fokus på ”learning by doing” og du får praksisnære ideer til, hvordan du kan bruge musikteorien til at variere din undervisning, samtidigt med at det legende element styrker trivslen og relationerne.

Der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage, kun en lyst til at lege og lære.

I løbet af kurset stifter du bekendtskab med:

  • Musikkens alfabet
  • Rytmelæsning
  • Nodesystemet
  • Noder og pauser
  • Rytmematematik

Du får på kurset udleveret en kursusmappe, som indeholder beskrivelser af alle aktiviteter. Den hjælper dig i tiden efter kurset med at holde rede på de mange forskellige lege, sange og kortspil.

Der ud over vil du på kurset modtage bogen ”Musikkens Alfabet 1 (inkl. Musikalfabetkort)”, som udkom på Dansk Sang i efteråret 2020.
Du kan læse mere om Legende Musikteori på: https://legendemusikteori.dk/ Her kan du også se hvilke materialer der ellers kan købes. De sælges med 10% rabat på kurset.

TIDER:

Fredag d. 29. oktober 2021 kl 15:00-18:00

Lørdag d. 30. oktober 2021 kl 9:30-15:30


STED:

Lejre Musikskole (Bemærk at den ligger i Hvalsø)
Skolevej 12, 1. sal
4330 Hvalsø

PRISER INKL. bogen Musikkens Alfabet 1 (og inkl. frokost lørdag samt kaffe, the og frugt i pauserne)
Medlemmer: 1200 kr.
Ikke medlemmer: 1500 kr.
Studerende: 600 kr.
TILMELDING HER (åbner 5. februar) SENEST 8. oktober 2021:

Tilmelding til kurser 

Tilmeldingen er bindende, men får du problemer med at komme er du velkommen til at give din plads til en ven eller kollega.



 

 

EFTERÅRSKURSUS 2020

"SYNG MED BØRN - sang og stemmedannelse hos 4-8 årige" med Ulla Christensen

I musikalske aktiviteter med børn står sangen centralt uanset om overskriften hedder "musik- og bevægelse", kor eller begyndende instrumentspil. Sang er i sig selv en naturlig musikalsk udtryksform for de fleste børn. Samtidig kan man via sangen opøve forståelse for grundlæggende musikalske begreber som intonation, frasering, fortolkning, form og meget mere.

KURSUSBESKRIVELSE

Kurset henvender sig til musikpædagoger med forældre-barnhold, undervisere i spirekor, pædagoger i børnehave og nulte klasse samt musiklærere indskolingen.

Det kunne være noget for dig, der:

· vil have en større viden om børns stemmer og hvordan man kan støtte udviklingen

· ønsker at arbejde mere bevidst med børnenes stemmer på rytmikholdet

· søger inspiration og værktøjer til at inddrage mere sang i børnehavens hverdag

· går med en børnekorleder i maven, men mangler det sidste puf til at komme i gang

· savner nye ideer til arbejdet med spirekor, børnekor eller sang i indskolingens musikfag

Indholdet vil være både teoretisk og praktisk. Emnerne vil bla være: Stemmeleg og stemmeøvelser, stemmeteori, repertoire og indstuderingsmetoder til forskellige aldersgrupper, opbygning af en sangsession/korprøve med fokus på rammer, flow, fokus, repertoiresammensætning, variation og deltagerstrategier.

Kursusdeltagerne får noder, tekster og legebeskrivelser med fra kurset så de er lige til at gå hjem og bruge. En del af kurset vil desuden blive filmet af bestyrelsen og delt efterfølgende, så sangene også kan bruges selvom man ikke læser noder.

TID: Fredag d. 02.10.2020 kl. 15-18 og Lørdag d. 03.10.2020 kl 9:30-15:30
STED: Aarhus Musikskole, Vester Allé 3, 8000 Aarhus C


EFTERÅRSKURSUS 2019
 
"UKULELE MED DET HELE" med Kim Barkenskjold Andersen
 
Mange har efter de seneste kurser efterspurgt "noget med instrumenter" i evalueringen. På dette kursus skal vi selvfølgelig spille en masse ukulele, men også arbejde med xylofoner, percussion, sang og dans, således at ukulelen enten kan bruges som hovedindholdet i et forløb eller kombineres med andre instrumenter og aktiviteter på børnehold eller i klasser.
Som de foregående år afholder vi efterårskurset to gange, dels for at tilgodese medlemmer i forskellige dele af landet og dels for at tilgodese, at der på de forskellige arbejdspladser er forskel på om det er lettest at komme af sted på kursus i eller uden for arbejdstiden. Hjælp os gerne med at udbrede kendskabet til kurset i jeres netværk!
 
KURSUSBESKRIVELSE

På dette kursus skal vi spille ukulele, spille stavspil, spille percussion, synge og danse. Det kræver ingen forkundskaber, at deltage.

Vi dykker desuden ned i en række fællesdanse, som kan bruges i starten eller slutningen af timen, eller som hovedindhold. Det er danse man kan synge til, og sange man kan danse til.

Kim Barkenskjold Andersens bog "Ukulele med det hele" er inkluderet i prisen. (Udkommet 2019 på Dansk Sang). Målgruppen er dig der underviser i 2.-5. klasse, eller dig der gerne vil lære ukulelen og dens muligheder at kende. Dansesangene egner sig til aldersgruppen 5-12 år.

Materialet kan enten bruges til et ukulelekursus med eleverne eller tænkes bredere ind i musikundervisningen. Selvom I ikke har et klassesæt ukuleler på skolen, kan du altså fint bruge dette kursus alligevel, hvor ukulelen bare er ét af mange instrumenter. 

Angiv ved tilmeldingen om du selv medbringer ukulele - hvis ikke, bliver der mulighed for at låne.
 
TIDER og STEDER
Fredag d. 1. November 2019 kl 9:30-15:30, Lejre Musikskole, Skolevej 12, 4330 (tilmeldingsfrist 11.10.19)
Lørdag d. 9. november 2019 kl. 9:30-15:30, Horsens Musikskole, Skolegade 7-9, 8700 Horsens (tilmeldingsfrist 18.1019)
 
PRISER (inklusiv frokost og bogen "Ukulele med det hele")
Medlemmer: 670 kr. Ikke medlemmer: 970 kr. Studerende: 370 kr
 
 
 
FORÅRSKURSUS 22.-23. marts 2019 med ergoterapeut Connie Nissen og rytmikpædagog Annette Møs

"BØRN, SANSEMOTORIK OG RYTMIK"

Dette 2 dages kursus er for alle, som arbejder med børn i alderen 1 – 6 år!

Har du interesse for børns sansemotoriske udvikling og rytmik og musik, så er kurset sikkert noget for dig.

Her er fokus på sanseintegration, bevægelse, musik, rytmik og børns hjerner.

De 2 undervisningsdage, som rytmikpædagog Annette Møs og børneergoterapeut Connie Nissen står for, er en kombination mellem teori og praksis.

Kurset er præget af glæde ved at arbejde med relationer kombineret med bevægelseslege, respekt for det enkelte barns mod og lyst til at deltage og justering af de enkelte lege og aktiviteter, så alle børn kan deltage på deres funktionsniveau.

Kurset har fokus på børns sensoriske accept, evnen til at samarbejde, motorisk sikkerhed samt rytmiske aktiviteter/forløb med viden om hvordan vi bedst vælger de rette aktiviteter til gruppen/barnet.

Kurset er rettet mod alle børn i alderen 1-6 år, og der er både fokus på børnegrupper og på enkeltintegrerede børn. Dvs. materialet kan gradueres og anvendes i daginstitutioner, musikskole og indskoling.

Alle aktiviteter er lige til at gå hjem at bruge. Deltagerne får slides og sange/lege tilsendt til udprint før kurset + link til lydfiler eftersendt på mail.
 

TID:   Fredag d. 22.03.2019 kl. 15:00-18:00. Lørdag d. 23.03.2019 kl. 9:30-15:30

 

STED: Lejre Musikskole, Skolevej 12, 4330 Hvalsø

 

PRISER:        medlemmer 1500 kr.

ikke-medlemmer 2100 kr.


 
 
AKUSTISK SAMMENSPIL I INDSKOLINGEN
For alle, der underviser klasser eller rytmikhold og gerne vil arbejde mere med sammenspil. 
  • Hvordan kan man hurtigt sætte 1-2 akustiske instrumentalstemmer til en sang?
  • Hvordan kan man lave akustisk sammenspil med hele klasser?
  • Hvordan kan man indstudere roller kort og præcist?
  • Hvordan laver man enkel improvisation?
Dette er nogle af de spørgsmål som dette kursus tager op. Vi lærer at anvende xylofoner, klokkespil og percussion til udsmykke og give sange et ekstra pift og skal også spille akustiske arrangementer for hele klasser. Lydniveauet er overskueligt og man skal ikke have kendskab forstærkere, PA-anlæg m.m. Vi spiller, synger og danser med udgangspunkt i børnesange, jazz, samba, salmer m.m. Der er fokus på indstuderingsmetoder, differentiering, arrangement og instrumentanvendelse.
 
Underviser: Stefan T. L. Nielsen, lærer og cand.mag. i musikvidenskab
Se mere om Stefan på: http://stefan-nielsen.dk
Dato, sted og pris:
D. 5. oktober 2018, i Ikast, på Ikast-Brande Musikskole, Strøget 47, 7430 Ikast
D. 3. november 2018, i Roskilde, på Professionshøjskolen Absalon, Trekroner forskerpark 4, 4000 Roskilde
Begge dage kl. 9.30-15.30
OBS: det er samme kursus begge dage 
Pris: 
Medlemmer af Musik før Ni: 600 kr. 
Studerende: 300 kr.
Andre: 900 kr.
 

 
FORÅRSKURSUS 2018:  "LÆRING GENNEM LEG"  med WERNER BEIDINGER
Målgruppe: Alle der arbejder med musikalsk læring hos børn i alderen 4-10 år. Relevant både for børnehave, indskoling og musikskolehold med og uden forældre.
 

Kursusbeskrivelse:
Kurset vil både være praktisk og teoretisk og tage udgangspunkt i kroppen. 
Vi skal arbejde med enkle sange, vers, danse, rytme-, koordinations- og bevægelsesøvelser og se på de mange variationer og de bagvedliggende tanker for øvelserne. Arbejdet med de mange musikalske elementer klæder kursisterne på til deres egen undervisning. Underviseren er fra Tyskland og vil undervise på engelsk. Bestyrelsen er behjælpelig med oversættelse ved behov - og det meste af tiden taler musikken og kroppen sit eget sprog - så lad ikke eventuelle sprogbarrierer afholde jer fra at tilmelde jer kurset!
 
Om Orff-pædagogikken:
Den tyske komponist og musikpædagog Carl Orf (1895-1982) skabte en musikpædagogisk metode der bygger på udvikling af børns rytmesans.
Selv om Carl Orff er kendt som en dygtig komponist er det ikke mindst han pædagogik, der har sat sine spor. De første hæfter med hans pædagogik blev kaldt "Schulwerk" og udkom i 1930. "Schulwerk" er især kendt for den tætte og tværfaglige forbindelse mellem sprog, musik, dans og drama. Det at skabe selv og improvisation er vigtige elementer i Orff-pædagogikken og den bygger på sprogrytmen, lige som den tager udgangspunkt i meget enkle to- til tretronige melodimotiver.
 
(Udpluk fra "Musik som udtryksform" af Elsebeth Kirk)
 
Om underviseren:
Werner Beidinger er uddannet inden for musikpædagogik og har studeret  musik- og dansepædagogik på Orff-instituttet i Salzburg. Siden 1994 har han været professor på Universitetet i Potsdam for Elementær Musikpædagogik. 
Beidinger er formand for den tyske Orffskole-forening og har fra 2004 til 2009 være medlem af ensemblet "BodySound" med acapella sang og bodypercussion. Siden 1998 har Beidinger holdt kurser mange steder i Europa, Asien, Australien og USA.

Tid: 9.-10. marts 2018 (fre: kl 13-18, lør 9.30-13.30)
Sted: Den Kreative Skole, Bindslevs Plads 7, 8600 Silkeborg

Priser:
Medlemmer: 900
Ikke medlemmer: 1300
Studerende: 475

 
 EFTERÅRSKURSUS 2017



”Hov hov musik for sjov” med Anne Olorenshaw


Inspirationskursus for alle der arbejder med musik og bevægelse for 0-4 årige.



Kursusbeskrivelse:


Kurset henvender sig til musikpædagoger og pædagoger, der  arbejder med børn fra 0 til 4 år.
Kurset er meget praktisk orienteret, og vi vil lege med mange af sangene fra Annes bøger.



Nøgleordet er musik og bevægelse. Til al musik hører bevægelse – enten med hele kroppen eller som fagter.  Anne vil sørge for masser af ide’er til sange og lege, som kan bruges i undervisningen eller i vuggestuen og dagplejen med det samme.



Sangene stammer fra de 3 CD’er:


”Hov hov musik for sjov”


”HovHov 2’eren”


”HovHov, der’  mere”



Til alle tre CD’er hører et sanghæfte med noder/akkorder og pædagogiske anvisninger. Se mere på www.anneo.dk


Endagskurset afvikles flere steder i landet:


HORSENS: lørdag d. 7/10-2017 kl. 9:30-15:30 (tilmeldingsfrist 20/9-2017)

Adresse: Skolegade 7-9, 8700 Horsens

HVALSØ: fredag d. 3/11-2017 kl. 13:00-19:00 (tilmeldingsfrist 13/10-2017)

Adresse: Lejre Musikskole, Skolevej 12, 4330 Hvalsø

(Bemærk: det er samme kursus begge steder)


Priser:



Medlemmer: 600 kr.


Ikke medlemmer: 900 kr.


Studerende: 475 kr.

 
 
27.-28. JANUAR 2017 Store hold i musikskole, børnehave og indskoling.

Hele tre spændende oplægsholdere byder ind på storholds/klasseundervisning af børn i alderen 5-9 år. Så hvad enten du har musikskolehold i aldersgruppen, laver musik  med børnehavens ældste eller folkeskolens yngste klasser, vil der være masser at hente både i form af konkret undervisningsmateriale og nye input til din rolle som underviser.

 

To undervisningsbøger inkluderet i kursusprisen
Vi har i forbindelse med kurset lavet en særaftale med forlaget Dansk Sang, som gør det muligt for os at give deltagerne et særligt lækkert kursusmateriale med hjem – nemlig de to undervisningsbøger, som Ida Marie Skydsgaards og Else Marie Okkels kursusoplæg er baseret på: hhv. ”Kreativitet i musikundervisningen” og ”Kan du få øre på Musikken?”


Tid:     

Fredag d. 27.01.2017 kl.16:00-19:00
Lørdag d. 28.01.2017 kl. 11:00-15:45 (Generalforsamling 9:30-10:30)

Sted:
Gladsaxe Musik- og Billedskole, Telefonvej 8, 2860 Søborg

Pris: (inklusiv forplejning: frokost lørdag samt frugt, kaffe og the i pauserne)

Medlemmer: 1150 kr.
Ikke-medlemmer: 1650 kr.
Studerende: 850 kr. 

 

PROGRAM:
 
Fredag 16-19: Ida Marie Skydsgaard ”Kreativitet i musikundervisningen”
Kurset tager udgangspunkt i undervisningsmaterialet fra bogen ”Kreativitet i musikundervisningen”. Bogens baggrund er en kunstnerisk, kreativt skabende arbejdsmetode med rødder i Dalcroze-rytmikken. Bogen er udgivet på Dansk sang og er inkluderet i kursusprisen.

Bevægelse er et bærende element sammen med leg, improvisation, historier og deltagernes egne idéer, kreativitet og opfindsomhed.

Vi vil tage en tur på det mystiske museum, en rejse til Kurdistan, til Edvard Griegs Norge, måske tilbringe en dag i snevejr eller en sommernat som trolde og elverpiger. Vi kan også lave et flyveorkester, som bringer os rundt i verden.

Temaerne er foldet ud som timeplaner, hvor man fordyber sig i en enkelt sang eller et stykke musik over en eller flere lektioner. Arbejdsmetoden kommer rundt om musikken fra mange vinkler og hver enkelt øvelse bygger videre på den foregående; byggesten på byggesten. Der vil også være tid til spørgsmål og lidt baggrundsteori. Alle timeforløb og sange findes i bogen. Alt materialet er gennemprøvet i praksis med klasser og hold fra folkeskoler og musikskoler.

Aldersgruppe: 5-9- årige børn på kompagnonhold (ca. 25 børn) eller musikskolehold (ca. 12 børn).

Lørdag 9:30-10:30: GENERALFORSAMLING

Lørdag 11-13: Christina Abildgaard Relationel klasserumsledelse i musiklokalet.”
På dette oplæg får du teknikker til gøre eleverne klar til at modtage din musikundervisning.


Nøgleordet er: Relation.

Det er underviserens ansvar at skabe en tryg relation til den enkelte elev og til klassen som helhed. Samtidig skal underviseren fremstå som en positiv leder.

Christina Abildgaard er Marte Meo underviser. Marte Meo er en anerkendende tilgang til mennesker, der med et sæt kommunikationsprincipper virker udviklingsstøttende for børn. Marte Meo bliver generelt brugt til at forbedre relationer, og er også meget anvendeligt i lærer/elev relationer og i klasserumsledelse. Find mere om Marte Meo på facebooksiden: 'Marte Meo - vejledning til forældre’ eller på https://martemeoterapeuten.dk

13:00-13:45 FROKOST

13:45-15:45 Else Marie Okkels ”Kan du få øre på musikken?”
Else Marie gennemgår sit pædagogiske materiale til aktivt arbejde med klassisk musik med cd og billedkort. Materialet er udgivet på Dansk Sang og er inkluderet i kursusprisen.

Indledningsvis nogle eksempler på øvelser i at lytte, så eleverne kan få en bevidsthed om, hvordan lyde påvirker os. Derefter nogle eksempler på, hvordan man kan arbejde med klassisk musik i indskolingen. Der bruges musik fra Bizets Carmen, Edvard Griegs Peer Gynt, Saint Säens Dyrenes Karneval m.v. Med udgangspunkt i de konkrete satser gennemgår og afprøver vi lege, bevægelsesaktiviteter, fantasilytning og musikalsk skabende aktiviteter. 
 
 
 
8. oktober 2016 "SPRING SPROGET FREM" med musik, krop, rim og remser
v. Lotte Salling, forfatter og psykomotorisk terapeut
 

Få konkret viden om vigtigheden af at kombinere det sproglige, rytmiske og kropslige fokus, samt få inspiration til en række nye musikalske og rytmiske sprogaktiviteter. Ideerne kan tages med og bruges direkte i den daglige praksis med børnene, ligesom materialekopier og sproglege kan viderebringes til institutioner, forældre og kolleger.


TID:
Lørdag d. 8. oktober kl. 9:30-15:30

STED:
Odense Musikskole, Danmarksgade 10, 5000 Odense C

PRISER:

Medlemmer: 650 kr.

Ikke-medlemmer: 950 kr.

Studerende: 400 kr.

opret profil

Opret profil

For at deltage skal du oprette en profil

Læs mere

Bliv medlem

Bliv medlem

Bliv medlem hos musik før ni

Læs mere

Kurser

Kurser

Vil du deltage? så tilmeld dig her

Læs mere

Kontakt

Kontakt

Vi er altid klar til at svare på dine spørgsmål

Læs mere