FORÅRSKURSUS 2022

 

"FORMIDLINGENS MAGI"

På dette kursus skal vi arbejde med magien i levende kommunikation og det at være nærværende sammen. Gennem øvelser hentet fra klovneverdenen skal vi sammen øve os i at få øje på magien lige foran os. Den magi, der opstår mellem mennesker, når vi tør være helt nærværende og åbne os for nuets muligheder. Vi kommer til at veksle mellem at arbejde parvis, i mindre grupper og hele gruppen sammen.

Det bliver en intensiv dag fyldt med leg, øvelser og træning af vores mimik, kropssprog og kreative improviserende ’muskler’.  

Dagens underviser er hollænderen Patrick Van Den Boom, som er en internationalt anerkendt klovn. Om sin tilgang til arbejdet med klovneri siger han bla:

 

”Et bærende princip ved klovneri er at klovnen lever og eksisterer her og nu. Den storslåethed der ligger gemt i INGENTING er udgangspunktet for magien. Klovnens nærvær består i ingenting at vide og samtidig være helt tryg ved netop dette. Klovnen siger ”ja” til en hver situation og finder en vej, selv når der ingen vej er. En klovn er ærlig og transparent. En klovn er ikke sjov per definition. Det er op til publikum at afgøre dette. Kontakten med publikum er altafgørende. Fordi situationen altid er ny, er du konstant I gang med at udforske: Er jeg velkommen? Har jeg tilhørernes tilladelse til at tage legen lidt videre? Vores kroppe er altid ærlige og nærværende. Mimik og kropssprog taler for sig selv. Mere end 90 % af vores kommunikation med hinanden som mennesker er non-verbal, og jeg elsker at arbejde ordløst. Som undervisere og pædagoger har I en masse fantastiske færdigheder, som kan bruges som værktøj til at oprette en tryg struktur for de børn, I arbejder med. Når den trygge relation er etableret og vi er til stede, kan vi slippe kontrollen og improvisere.”

 

Patrick har mange års erfaring som hospitalsklovn og har også erfaringer fra demensområdet. Han er leder af Clown School International, hvor han underviser i hele Europa. Han er bosat i Norge, hvor han bla. er leder af Circle Singing Group Oslo; inspireret af Bobby McFerrins arbejde med gruppebaseret sangimprovisation gennem circle songs.

I Musik før Ni er vi blevet opmærksomme på Patrick, fordi Astrid fra bestyrelsen har fortalt begejstret om sit udbytte af et tidligere kursus med ham. Hun fortæller bla: ”Efter kurset med Patrick var jeg fyldt op med af inspiration og en stor lyst til at lege og undres. Jeg har fået et meget større mod til at turde gribe de impulser, som den gruppe jeg underviser udsender. Det uperfekte og skæve kan være det, der skaber allermest nærvær, liv og uvurderlige mødeøjeblikke. Men vi må være nysgerrige, modige og nærværende for at kunne give en levende undervisning. Og det er Patrick helt fantastisk til at formidle.”

 

Undervisningen vil foregå på engelsk, men Patrick forstår det meste dansk og en stor del af undervisningen vil være ordløs.

 

JYLLANDSKURSUS

TID: Fredag d. 11/3 2022 kl. 9:30-15:30

STED: Kolding Musikskole Riis Toft 12A 6000 Kolding


SJÆLLANDSKURSUS

TID: Lørdag d. 12/3 2022 kl. 9:30-15:30

STED: Lejre Musikskole, Skolevej 12, 4330 Hvalsø 

 

PRISER inkl. frokost samt kaffe, the og frugt i pauserne)
Medlemmer: 900 kr.
Ikke medlemmer: 1200 kr.
Studerende: 600 kr.

 

TILMELDING HER SENEST 4. februar 2022

Tilmeldingen åbner 8. november 2022 for medlemmer og 16. november for ikke-medlemmer

Tilmelding til kurser 

Tilmeldingen er bindende, men får du problemer med at komme er du velkommen til at overlade din plads til en ven eller kollega.opret profil

Opret profil

For at deltage skal du oprette en profil

Læs mere

Bliv medlem

Bliv medlem

Bliv medlem hos musik før ni

Læs mere

Kurser

Kurser

Vil du deltage? så tilmeld dig her

Læs mere

Kontakt

Kontakt

Vi er altid klar til at svare på dine spørgsmål

Læs mere